Vacuümvormen

Een plaat kunststof wordt in de machine gelegd en de cyclus wordt gestart. De kunststof wordt verwarmd, op het juiste moment wordt de mal in het zachte materiaal gedrukt en direct vacuüm gezogen.

Vacuümvormen is een relatief goedkope manier om producten uit kunststof te produceren. Dit is dan ook direct het grootste voordeel ten opzichte van andere vormen van kunststofverwerking, zoals spruitgieten, waarbij de productprijs misschien lager is, maar de malkosten vele malen hoger. De opstartkosten zijn derhalve veel lager bij vacuümvormen.

Hoe gaat het in zijn werk? Aan de hand van een tekening of een proefmodel wordt een vormmal gemaakt. Dit kan een enkele mal zijn, maar ook meervoudig, naar behoefte. De mal wordt in de vacuümvormmachine geplaatst. Een plaat kunststof wordt in de machine gelegd en de cyclus wordt gestart. De kunststof wordt verwarmd, op het juiste moment wordt de mal in het zachte materiaal gedrukt en direct vacuüm gezogen. Hierna wordt de plaat met mal erin gekoeld. Na afkoeling wordt de mal gelost en kan de gevormde plaat verder worden bewerkt.

Diverse soorten kunststoffen zijn te gebruiken voor het vacuümvormen. De meest gebruikte zijn PS en ABS. Voor elke toepassing is er een beste materiaalkeuze. De materiaalkeuze wordt in overleg met de klant gemaakt; afhankelijk van de wensen, toepassing, kosten en aantallen.

Wij hebben een uitgebreid machinepark om zo elk gewenst formaat te kunnen vormen. De kleinste plaatmaat waar we mee werken is 300x400 mm, de maximale plaatmaat 1000x2000 mm. Binnen deze afmetingen hebben we legio mogelijkheden om met zo min mogelijk restmateriaal een zo goed mogelijk product te vormen. Grof gezegd kunnen we binnen de 1x2 meter elk gewenst formaat vormen.

DEZET PLASTICS

Dezet in 5 woorden; vakkundig, innovatief, flexibel, meedenkend en persoonlijk. We hebben meer dan 50 jaar ervaring en vakkennis. Door deze kennis hebben we de mogelijkheid innovatieve oplossingen tot en soms op de rand van het mogelijke te zoeken en te vinden. Door onze bedrijfsopzet hebben we zeer korte lijnen en directe aanspreekpunten. Hierdoor ontstaat heldere communicatie tussen opdrachtgever en leverancier en kunnen we meedenken vanaf het eerste conctact. We kunnen dan ook direct inspelen op de wensen van de klant en ons zeer flexibel opstellen.

 

ADRESGEGEVENS

Galgoord 8
2851 AW Haastrecht

0182-503311