Nabewerking

Alles in huis, direct na het vormen verder bewerkt.

Er zijn legio mogelijkheden om gevormde producten te bewerken en zo precies passend te maken voor uw toepassing.

 

Zagen

Wanneer een plaat gevormd is, is de gewenste vorm zichtbaar in een vlakke plaat. Deze zal uit de plaat moeten komen. De meest makkelijke manier is zagen. Wij hebben bij elke machine een horizontale lintzaag waarmee we het product los kunnen zagen van de vormplaat. De zagen zijn op hoogte instelbaar, makkelijk aan te passen aan de behoefte. Daarnaast zijn er nog diverse andere zagen om alle mogelijke zaagoplossingen te bieden.

Robot-frezen

Onze zes-assige freesrobot kan, met een grote range, gevormde producten bewerken. Door de zes assen kunnen er vele hoeken en draaiingen worden gemaakt. Lang niet altijd is een vacuümvorm bruikbaar in de gewenste toepassing als het alleen afgezaagd is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er diverse (bevestigings) gaten of sleuven in dienen te komen. Of het kan zijn dat een product helemaal in contour gefreesd dient te worden. Hiervoor hebben wij een zes-assige freesrobot, een 3-assige en een 5-assige CNC freesbank. Bij het robot-frezen wordt het programma handmatig geschreven. Dit kan aan de hand van een tekening, een voorbeeld of een ander deel waar het op moet passen. Het handmatig schrijven maakt dat een product exact passend gemaakt kan worden voor de beoogde toepassing. Door de zes assen kunnen er vele hoeken en draaiingen worden gemaakt. Het gevacuümde product wordt op een aan de freestafel bevestigde freesmal vacuüm gezogen. Zo kan het product niet schuiven of lossen. De robot freest het geschreven programma automatisch af. Waarna het maatproduct gereed is.

CNC-frezen

Sinds december 2017 hebben wij, naast een drieassige- ook een vijfassige-CNC freesbank, een nieuwe CMS Athena. Met deze machines kunnen wij naast het robot frezen nog een stapje meer. De CMS is een bank met een freesbereik van 1,5 bij 3 meter. Deze machine biedt enorm veel mogelijkheden met betrekking tot het nabewerken van gevacuümvormde producten. Door middel van cad-programma's, maar ook met een, op het product, handgeschreven programma. Zo kunnen we echt maatwerk op ieder product leveren. Natuurlijk kunnen ook vlakke platen worden bewerkt.

Stansen

Het is niet altijd mogelijk producten uit een plaat te zagen. Bijvoorbeeld wanneer het product zowel positief als negatief gevormd is. Dan biedt stansen een uitkomst. We laten voor een product een stansmes op maat maken. Hier leggen we het product in/op, dan een stansplaat erop en door de rollenstans. Een rollenstans heeft zowel boven als beneden een rol waar het mes als het ware doorheengetrokken wordt. Het product wordt op deze manier uitgesneden in de vorm van het mes. Er is hiermee ook veel mogelijk met vlakke platen en specifieke vormen.

Buigen en Lijmen

Met diverse buiglijnen kunnen we kunststof "zetten". Bijvoorbeeld in een bepaalde hoek of tegengestelde richting. Soms is het nodig producten ook te verlijmen. Voor stevigheid of afdichting bijvoorbeeld. Wij hebben hier veel ervaring mee. Voor bijna alle toepassingen hebben we de juiste lijm of kitsoort voor handen.

Ultrasoon puntlassen

Voor bepaalde producten of toepassingen is het nodig kunststof delen aan elkaar te verbinden. Dit kan natuurlijk door lijm of kit, maar het is niet altijd de meest ideale methode. Wanneer het direct vast moet zitten en weinig "body" heeft is ultrasoon puntlassen een uitkomst. Vaak doen we dit wel in combinatie met lijm en/of kit voor het meest optimale resultaat. Bij puntlassen worden de kunststof delen op elkaar gelegd. Door middel van hoge geluidsgolven smelt de kunststof aan elkaar. Er blijft aan 1 kant een cirkelvormige afdruk zichtbaar, aan de zichtkant ziet men niets van de lasbewerking.

DEZET PLASTICS

Dezet in 5 woorden; vakkundig, innovatief, flexibel, meedenkend en persoonlijk. We hebben meer dan 50 jaar ervaring en vakkennis. Door deze kennis hebben we de mogelijkheid innovatieve oplossingen tot en soms op de rand van het mogelijke te zoeken en te vinden. Door onze bedrijfsopzet hebben we zeer korte lijnen en directe aanspreekpunten. Hierdoor ontstaat heldere communicatie tussen opdrachtgever en leverancier en kunnen we meedenken vanaf het eerste conctact. We kunnen dan ook direct inspelen op de wensen van de klant en ons zeer flexibel opstellen.

 

ADRESGEGEVENS

Galgoord 8
2851 AW Haastrecht

0182-503311